strasho pindzur strasho pindzur

Around the World Traveling Camp

Од 22 до 26 јули, 2019 година во ООУ „Страшо Пинџур“ Кавадарци во соработка со волонтери од Мировен Корпус се одржа бесплатен неделен летен камп за деца од 4-6 одделениео д основните училишта во нашиот град. Темата на кампот е “Around the World”- НИЗ СВЕТОТ и се однесува на културите и традициите од разни држави.Овој камп им овозможи на учениците да ги зголемат своите познавања од англискиот јазик, дружејќи се со волонтерите од Америка, да научат за други светски култури, и да ја развиваат својата креативност. Секој ден, почнуваќи од 8:00 часот, учениците учат за знаменитостите на одредена земја во светот, низ разни уметнички активности, забава, спорт и игра. 
Секое утро учениците се запознаваат со одредена земја и интересни факти за истата – географски податоци, култура, официјален јазик за таа земја, традиција и слично, а подоцна се длеат во групи и продолжуваат со креативни работилници и забавни игри поврзани со земјата која моментално се изучува тој ден (пр. Јапонски традиционален танц, правење јапонски оригами, играње фризби и сл.). Исто така, на учениците им беа поделени пасоши за патување на кои им се бележи која земја ја изучувале. Во целата недела, учениците се запознаа со Ирска, Јапонија, Мадагаскар, Перу и Хаваи како земји. Ова е едно доста интересно, нови и единствено искуство за учениците на оваа возраст

 

Around the World Traveling Camp

 

Архива на соопштенија

 • Натпревар во фудбал
 • Безбедно доаѓање на училиште
 • 11-ти Октомври-Ден на народното востание
 • Прием на првачињата во Детската организација
 • Турнир од општинаска лига во Кошарка
 • Отворен ден по Граѓанско образование
 • 1-ви Октомври
 • Општинска лига футсал
 • Отворен ден по Граѓанско образование
 • Одделенски час
 • Работилница есен IIIa
 • Планинарска активност
 • 7-ми и 8-ми Септември
 • Преим на првачиња 2019/2020
 • Среќно ученици
 • Around the World Traveling Camp
 • Натпревар Карате
 • Научно рекреативна екскурзија
 • Натпревар по Футсал за женски
 • ЕКО-КВИЗ
 • Државен натпревар по Информатика
 • Ден на пролетта и екологијата
 • Патронен празник
 • ПРОДОЛЖЕН ЗИМСКИОТ РАСПУСТ!
 • Новогодишни приредби
 • Посета од Градоначалникот, Дедо Мраз и Баба Мразица
 • Показна вежба "Пожар"
 • Подготовки за Новогодишни и Божиќни Празници
 • Натпревар по природни науки
 • "Подари-стопли нечие срце"
 • Превенција од употреба на петарди
 • Општински турнир во мини ракомет
 • Eко патрола
 • Работилница со педагог и психолог
 • Денот на полицијата
 • Посета на ТЕЦ Неготино
 • Светски ден на детето
 • ДАБАР -натпревар по информатика
 • Посета на Uhost
 • Противпожарен квиз натпревар
 • Саем на книгата
 • Турнир ФУТСАЛ женски
 • Еко караван на Пакомак
 • 11-ти Октомври - Ден на востанието во Македонија
 • СВЕТСКА НЕДЕЛА НА ДЕТЕТО
 • Светски ден на мирот
 • "Македонија без отпад 2018"
 • Како да штедиме?
 • И З В Е С Т У В А Њ Е!!!!
 • 3D Зебра- пешачки
 • Приемен ден на првачиња
 • Посета на библиотека на насите најмали
 • Моја планета - мој дом
 • Недела за борба против ракот
 • Доделување дипломи од училишни натпревари
 • Патронат на училиштето 2017 година
 • Награден конкурс во проза и поезија.
 • УЧИЛИШЕН СПОРТСКИ КЛУБ
 • Игри на снег
 • Природни науки III-б одделение
 • СТРАШО ПИНЏУР
 • Донација од V-a одделение
 • Посета на ТА "Атлантик Турс" - Кавадарци
 • Да бидеме хумани..сите заслужуваат топла облека
 • Ние, дел од културно уметничка програма
 • Новогодишни спортски активности
 • Соработка со родител во VI-б одделение
 • Активности на Ученичката заедница.
 • Запознавање со електрични апарати во домот (IV одделение)
 • Одбележување на 8 Декември IV-б одделение
 • II-а одделение (Природни науки)
 • Семинар по физичко и здравствено образование
 • Соработка со родител III-б одделение
 • Работилница во III-а одделение
 • Украсување за Нова година
 • Светски ден за борба против СИДА
 • ДЕН НА ДРВОТО
 • Игровна активност по математика V-a одделение
 • Соработка со родители II-a одделение
 • Соработка со стоматолог
 • Учество на хуманитарен концерт
 • Јас како наставник ( III-а одделение)
 • Ученик во улога на наставник VI-a одделение
 • Претставување во емисијата " Голем одмор"
 • Активности во IV-б одделение
 • Соработка со родител во III-а одделение
 • Ученик во улога на наставник III-а одделение
 • Родител во улога на наставник III-а одделение
 • Додатна настава V-а одделение
 • ДАБАР -натпревар по информатика.
 • Наставник-родител-ученик (III-а одделение)
 • III-а одделение Природни науки
 • Светски ден на штедењето
 • Сертификација на наставниците за МИО
 • Моделирано шеќерно дете
 • Вештини на адолесценција
 • Истражувачка активност Vа одделение
 • Активности во III-а одделение
 • Нови наслови во библиотеката
 • Предавање од страна на сообраќаен полицаец
 • Презентација во соработка со Црвен Крст
 • Активност во соработка со Црвен Крст
 • Македонски јазик - VII одделение
 • Општество - IV одделение
 • Библиотека на тркала
 • Соработка со родител по повод Недела на детето
 • Секое дете има право на....
 • Активности на ученичката заедница по повод Недела на детето
 • Активности за недела на детето
 • ,,Златно славејче" во нашиот град
 • Светски ден без автомобили
 • Училницата-нашиот свет IV-б одделение
 • Посета на вработените во училиштето
 • Соработка со Црвен Крст и др. Тони Јованов
 • Професионален развј на наставниците
 • УЧЕСТВО НА ТИКВЕШКИ ГРОЗДОБЕР 2016
 • Свечен Прием на Првачињата
 • Одбележување на 7-ми Април -Светскиот ден на здравјето.
 • Настап во емисиjата "Голем одмор"
 • ПАТРОНАТ НА УЧИЛИШТЕТО ВО ПП с. МАРЕНА
 • ПАТРОНАТ НА УЧИЛИШТЕТО
 • Проследување на настапот на нашите ученици на МРТ
 • Регионален натпревар за избор на најдобра куќичка за птици
 • Доделување благодарници за „Македонија без отпад 2015“
 • Прием на првачињата во Детската организација во ПОУ во с.Марена
 • Прием на првачињата во Детската организација на РМ
 • Хумaнитaрнa aкцијa нa училишнaтa зaедницa
 • Посета на АРМ ,,Македонски блесок 11" - донација
 • Активности во соработка со СППМД
 • Запознавање со претставници на АРМ.
 • Недела на борба против туберкулозата.
 • МАКЕДОНИЈА БЕЗ ОТПАД 2015 ГОДИНА
 • Планинарска активност на членовите на УСК
 • Поетско читање во рамките на Црвен крст
 • „Мove Week“
 • Соработка со локална самоуправа:Open Fun Football
 • Свечен прием на првачињата во учебната 2015/2016 година
 • ГОЛЕМО ЕСЕНСКО ЧИСТЕЊЕ
 • Литературен конкурс
 • Месец на книгата
 • Посета во ПОУ Марена
 • Златен медал во карате
 • Македонија без отпад 2013
 • Прием на првачиња
 • НАСТАВНИЧКИ СОВЕТ
 • Доделување на сертификати
 • Приговори ЕКСТЕРНО тестирање
 • Резултати ЕКСТЕРНО тестирање сите ученици
 • Резултати од ЕКСТЕРНО тестирање за VIII одд. од 17 и 19.06.2013 год.
 • Список на ученици кои полагаат ЕКСТЕРНО на 19.06.2013
 • Резултати ЕКСТЕРНО ТЕСТИРАЊЕ VIII одд.
 • Републички натпревар Англиски јазик
 • Светски ден ЕКОЛОГИЈА
 • Детски Рацинови средби
 • Активности во дневен престој
 • Отварање на мобилна болница
 • Посета на претставници од воена вежба SAFE PATH – 12 на 19.10.2012 година
 • ЕКО АКТИВНОСТИ
 • ПРВ УЧИЛИШЕН ДЕН
 • СВЕЧЕНО ДОДЕЛУВАЊЕ НА РЕШЕНИЈА
 • Ученици на Генерацијата
 • Новогодишна приредба
 • Акција „Петарда - 10“
 • Збратимување со ОУ „25 мај“ Рожаје, Црна Гора
 • ПОСЕТА НА ГРАДСКА БИБЛИОТЕКА
 • ПРОСЛАВА ПО ПОВОД ПРИЕМ НА ДЕЦАТА
 • ПРВИОТ УЧИЛИШЕН ДЕН - ПРИЕМ НА ПРВАЧИЊА
 • СВЕЧЕНО ДОДЕЛУВАЊЕ СЕРТИФИКАТИ
 • ПРИРЕДБА ПО ПОВОД СВЕТСКИ ДЕН НА ЛУЃЕ СО ХЕНДИКЕП 3 ДЕКЕМВРИ
 •