strasho pindzur strasho pindzur

DEN NA PLANETATA ZEMJA

Денес Еко-Живот успешно го одбележа денот на планетата Земја. го исчистивме неубавото од Брушанскиот Залив, и посадивме неколку декоративни зимзелени дрвца. Во контекст на програмата на Еко-Живот како регионален еко-центар за Тиквешијата се надеваме дека овој настан ќе прерасне во традиционален и дека нашите едукативни акции и кампањи во иднина ќе бидат поддржани и од други фактори во овој регион. Голема благодарност и пофалба до совет на град Кавадарци, градоначалник на општина Росоман,раководниот кадар на училиштата Страшо Пинџур и Тошо Велков-Пепето од Кавадарци и Пере Тошев од Росоман, Мац Греен од Демир Капија кои несебично ја подржаа оваа еколошка иницијатива на Еко-Живот за почиста Тиквешија.

Ден на планетата земја

 

Останати содржини