strasho pindzur strasho pindzur
next prev

5 Мај-Ден на македонскиот јазик!

,, Колку убаво звучи нашиот јазик и каква мелодична песна е тој,, (извадок од драмата,, За Страшо Пинџур,, која нашите ученици ја изведија по повод патрониот празник на училиштето). 5 Мај Ден на македонскиот јазик. Во таа чест учениците од нашето училиште заедно со предметните наставници по македонски јазик Павлинка Костадинова, Ана Јосифова Спировска и Дијана Пачешкоска Ѓорѓиева и директорката Илинка Бакева, преку Zoom платформата ги презентираа своите изработки. Учениците искажаа голема благодарност до директорката која секогаш е присутна и дава поддршка во образовниот процес на учениците кои со нетрпение чекаат да се вратат во новите училишни простории. Нека ни е честит 5 Мај-Ден на македонскиот јазик!

/upload/files/video-1588677703.mp4

/upload/files/video-1588677719.mp4

 

Останати содржини